Kennismaken
Voor het eerst naar de peuteropvang gaan, is een grote gebeurtenis in het leven van een peuter. In de week voorafgaand aan de eerste morgen mag uw kind alvast een kijkje nemen in de groep. Zo kan uw kind kennismaken met de pedagogisch medewerkers, de peuters en de nieuwe omgeving. Wanneer u bericht heeft gehad over de plaatsingsdatum van uw kind, neemt de pedagogisch medewerker contact met u op voor het plannen van het kennismakingsmoment.
Brengen en halen
U kunt uw peuter ’s morgens tussen 8.20 uur en 8.30 uur in het lokaal brengen. Uw kind mag zelf zijn jas en tas ophangen en zijn drinkbeker op de zwarte trolley in het lokaal zetten. Neem duidelijk afscheid van uw peuter. Wanneer iemand anders uw kind ophaalt, laat dit dan vooraf aan de pedagogisch medewerker weten en vertel het uw kind bij het afscheid.
Tussen 12.10 uur en 12.20 uur kunt u uw peuter weer in het lokaal ophalen. Laat bij het ophalen duidelijk aan de pedagogisch medewerker weten dat uw kind weer meegaat.
Afwezigheid en ziekte
Is uw kind ziek of kan het niet aanwezig zijn, dan dient u de pedagogisch medewerker vóór aanvang van de ochtend in te lichten. Dit kan door te bellen of te appen naar het 06-nummer van de betreffende locatie van kinderopvang Kinderrijk. Bij ziekte verzoeken we uw kind thuis te laten tot het besmettingsgevaar voorbij is. Wordt uw kind tijdens het bezoek aan de peuteropvang ziek, dan wordt u zo spoedig mogelijk gebeld. Het is dan wel van belang dat u (mobiel) bereikbaar bent.
Eten en drinken
Om ongeveer 10:30 uur is er een eet- en drinkmoment met de peuters. Uw kind mag zelf wat te drinken meenemen. Een stukje fruit en een koekje krijgen de peuters van de pedagogisch medewerker. Aan het einde van de morgen is er opnieuw een eetmoment. Hiervoor geeft u uw kind zelf iets te eten mee. Onze voorkeur gaat uit naar fruit, iets anders gezonds of een boterham.
Naam
Om te zorgen dat alle eigendommen met de juiste peuter mee naar huis gaan, verzoeken we u de jas, tas, beker en het bakje van uw peuter te voorzien van de naam van uw kind. Wilt u ook zorgen voor een ophanglusje aan de jas? Doe wanten/handschoenen aan een koord door de mouwen van de jas.
Zindelijkheid
De peuters die de peuteropvang bezoeken, hoeven niet zindelijk te zijn. Indien nodig worden ze verschoond. Geeft u zelf een schone luier/luierbroekje en een schoon setje kleding mee met uw kind? Doe dit ook als uw kind net zindelijk is. Wanneer uw peuter zelf bij de pedagogisch medewerker aangeeft dat het naar het toilet moet en zijn plas goed op kan houden, hoeft u geen luier meer om te doen. De kinderen worden op de peuteropvang gestimuleerd om naar de wc te gaan. Ze mogen daarom – zoveel mogelijk – zelfstandig naar het peutertoilet.
Verjaardag
Als uw kind jarig is, mag dit op de peuteropvang gevierd worden. De pedagogisch medewerker overlegt met de ouders of ze de verjaardag willen vieren en wanneer. Een verjaardag wordt aan het einde van de ochtend gevierd, ongeveer 20 minuten voordat de kinderen worden opgehaald. Er worden liedjes gezongen, het kind krijgt een cadeautje en mag trakteren. We stellen een gezonde traktatie op prijs. U mag vanaf ongeveer 11.50 uur het feest met ons meevieren.
Verjaardag ouders
Bij de intake van uw peuter vraagt de pedagogisch medewerker naar de verjaardag van de ouder(s). De peuters mogen voor hun jarige vader en moeder een cadeautje maken.
Schoolfotograaf
Eén keer per jaar komt de peuterfotograaf op de peuteropvang. Hij maakt van ieder kind individueel een foto en van de hele groep. U kunt de foto’s zelf online bestellen.
Schoonmaken
Na afloop van de morgen wordt het lokaal schoongemaakt. Er wordt geveegd en gedweild. Tafels en stoelen worden gedesinfecteerd. Twee keer per jaar, in januari en juni, wordt het speelgoed schoongemaakt en krijgt het lokaal een grondige schoonmaakbeurt. Wij vragen hierbij uw hulp en stellen uw medewerking zeer op prijs.
Hoofdluis
Hoofdluis is een veelvoorkomend probleem op basisscholen. Helaas komt dit ook op de peuteropvang voor. Wanneer u ontdekt dat uw peuter hoofdluis heeft, meldt u dit zo snel mogelijk bij de pedagogisch medewerker. Er worden dan maatregelen genomen om verspreiding te voorkomen.